Latin Dance bij de Viergang

Latin Dancebetekent snel bewegen en lol hebben, opzwepende danspasjes en intensieve fitnessbewegingen op vrolijke Latin muziek. Tijdens het dansen op de exotische ritmes vergeet je helemaal dat je met een intensieve workout bezig bent! 

Iedereen kan in de les op eigen niveau meedoen.

Latin Dance is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. De opzwepende muziek en de leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige training! Door middel van Latin Dance verbrand je tot 1000 calorieën per uur.

Door de swingende dansbewegingen ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem waardoor de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.

Gedurende de hele Latin Dance-les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging

Je kunt gewone sportkleding aantrekken. Alles waar je je comfortabel in voelt. Neem je sport- of aerobicsschoen mee. Hardloopschoenen zijn ongeschikt vanwege het profiel en omdat ze zijn gemaakt voor voorwaartse beweging. Jazzsneakers zijn ook acceptabel. Neem ook zeker een handdoek en water of sportdrank mee, je zult het absoluut nodig hebben!