Hatha yoga en Vinyasa yoga; wat is het verschil?

verschil tussen hatha yoga en vinyasa yoga

Hatha Yoga niet meer op zondagochtend? Klopt! Adem in, adem uit, vanaf nu zie je op zondag Vinyasa Yoga op het rooster staan. Wat precies het verschil is tussen deze yoga stijlen leggen we je graag uit. 

Bij Hatha Yoga luister je naar je gevoel en je fysieke lichaam en ben je voornamelijk bezig met het beoefenen van statische asana’s (stilstaande oefeningen). Hatha Yoga is een geschikte yogastijl voor zowel beginners als gevorderden. Vinyasa Yoga is een van de yoga soorten waar de focus meer op de ademhaling ligt. Het verschil is dat het bij Hatha Yoga meer om de uitlijning van het lichaam gaat terwijl het bij Vinyasa Yoga gaat om de in- en uitademing die op elke beweging wordt uitgevoerd. Hierdoor ontstaat de vloeiende flow.

 

Hallo, ik ben Sandy Stechweij,

Ik ben 43 jaar en woon in Pijnacker vlak bij de Lidl. In het dagelijks leven ben ik naast Yoga instructeur ook docent in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. In 2016 ben ik met yoga begonnen, geïnspireerd door diverse yoga instructeurs die mij meenamen in de filosofie, houdingen, leef- en denkwijze voelde dit als thuiskomen bij mezelf. Hierdoor ben ik mezelf gaan ontwikkelen als yoga instructeur. De kracht die ik op korte termijn ervaarde in mijn lichaam en de ruimte in zowel mijn lichaam als geest die yoga creëert maakt dat het een onderdeel is geworden van mijn dagelijks leven.

De lessen die ik geef zijn Yin yoga, Vinyasa yoga en Aerial yoga.

Tijdens Yin yoga gaan we opzoek naar de rust en stilte in jezelf. Om ruimte te creëren waarbij het lichaam in staat is het zenuwstelsel te kalmeren, dieperliggende spieren op te rekken maar ook bindweefsel en gewrichten te versterken en versoepelen.

De Vinyasa yoga is dynamisch en op kracht door het in balans brengen van adem en beweging. Een mooie omschrijving hiervoor is meditatie in beweging.

Aerial yoga is yoga met een doek(hangmat) als partner die je kan ondersteunen, dragen maar ook kan uitdagen. Je ontdekt je grenzen maar ook nieuwe mogelijkheden in balanceren, zweven en misschien zelfs ondersteboven hangen. Hierdoor werk je aan kracht en souplesse zowel fysiek als mentaal. Deze lessen geef ik zowel in een dynamisch als in een ontspannende vorm.

 

Mijn lijfspreuk is: “Let your beauty sparkle and shine from the inside out!”

SiSo Sparkling inside, Shining outside!

Benieuwd naar haar les? We zien je graag op zondagochtend om 09.30 uur!

Kom deze zomer sporten

Lid bij een vereniging in Pijnacker? Lees dan snel verder en ontdek onze zomeractie!

Valpreventie & valbreken voor senioren

Omdat vallen bij senioren net wat vaker voorkomt dan gewenst, organiseren we ook dit jaar ...

Sporten op 2e kerstdag

Sporten op 2e kerstdag Op dinsdag 26 december, oftewel 2e kerstdag, kun je weer bij ...

Kom deze zomer sporten

Lid bij een vereniging in Pijnacker? Lees dan snel verder en ontdek onze zomeractie!

Fitwalk op tweede Pinksterdag

Op 2e Pinksterdag organiseren we weer een leuke Fitwalk voor jong en oud! Ben jij ...

Valpreventie & valbreken voor senioren

Door verminderde spierkracht, coördinatie en conditie komt vallen bij senioren relatief vaker voor. Daarom organiseren ...

Even voorstellen: Dennis

Dennis van Starrenburg (26) is een van de nieuwe bootcamptrainers op donderdag. Hij stelt zich ...

Pasen bij de Viergang

We hebben weer een onwijs leuk programma voor 2e Paasdag voor het hele gezin! Kom ...