Onze speciale maandbieren

Weisen Grolsch 

​Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

Grolsch Puur Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Als eerste Nederlandse bierbrouwer weet Grolsch een weizenbier op de markt te brengen. De Grolsch Weizenbier is gekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Om de naam Weizen te mogen dragen, moet het bier voor minimaal de helft uit tarwemout bestaan.

La Trappe Dubbel 

Kleur: donkerbruin met een ivoorkleurige schuimkraag. Geur: fruitige geur met warme tonen van vanille, karamel en geroosterde chocolade. Smaak: La Trappe Dubbel is een klassiek donker trappistenbier met een vol moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit. Afdronk: zoet en lichtbitter.

Palm Dobbel

Palm Dobbel heeft een amber moutige smaak met een lichte hint van karamel. Verder heeft het bier een honingachtige malsheid. Alfred Van Roy lanceerde in 1947 Dobbel Palm als eindejaars feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Palm Dobbel was zo succesvol dat er besloten werd om er een jaarlijkse traditie van te maken. Deze traditie wordt dus al jaren in stand gehouden.

Kasteel Cuvée du Château

Cuvée du Château evenaart de smaak van een tien jaar gerijpte Kasteel Donker. De smaak van het bier neigt naar porto. Deze ‘premier cru classé’ werd ontwikkeld op basis van een ‘quadrupel’. In dit type sterk, zoet tot bitter donkerbruin bier geeft de mout de boventoon aan. De Cuvée du Chateau heeft de kenmerken van gemadeiriseerd bier, met eerst toetsen van geroosterde en gekarameliseerde mout, gevolgd door een delicaat hopbitter in de afdronk. Een volwaardig gastronomisch bier.

‘Alcohol nuttig je gezellig met maten in De Viergang en met mate. En onder de 18, natuurlijk niet.’