Onze speciale maandbieren

Weisen Grolsch 

​Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. 

Grolsch Puur Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Als eerste Nederlandse bierbrouwer weet Grolsch een weizenbier op de markt te brengen. De Grolsch Weizenbier is gekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Om de naam Weizen te mogen dragen, moet het bier voor minimaal de helft uit tarwemout bestaan.

De lentebok

Grolsch Lentebok heeft een zoetige en lichte bittere smaak. Van de tap wordt het lichtzoete bier met een aroma van citrusvruchten geserveerd in het unieke Grolsch Bokbier glas.

Voor 1995 had Grolsch Lentebok een andere naam, namelijk Grolsch Meibok. Grolsch Lentebok is een populair voor in de horeca, maar zeker ook voor thuis aan tafel. Het combineert namelijk uitermate goed met uiteenlopende hapjes en gerechten. Zo past Lentebok bijvoorbeeld uitstekend bij verse asperges en het licht pittige karakter van gegrild of geroosterd vlees.

Een echte allemansvriend, ons Slurfke.

Het is een stevig artisanaal donker degustatiebier van het type ‘dubbel’. Gebrande mouten zorgen niet alleen voor de donkere kleur maar ook voor de aroma’s en smaak van karamel en koffie. De huisgist geeft fruitige aroma’s van banaan en vanille.

La Trappe tripel (8%)

Kleur: goudblond met een witte schuimkraag. Geur: fruitige geuren van perzik en abrikoos gecombineerd met een bloemige geur. Smaak: La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en lichtmoutig karakter. Afdronk: bitter en licht droog.

‘Alcohol nuttig je gezellig met maten in De Viergang en met mate. En onder de 18, natuurlijk niet.’