Bier om te proeven

Ook kan je een bierproeverij bij ons bestellen. Je krijgt dan 4 flesjes met 8 bitterballen en een proefformulier. Hierop kan je dan je eigen bevindingen opschrijven.
 

Herrie (4%)

Herrie is in zijn oorsprong een Kölsch een biertype uit Keulen. Dit beschermde biertype is wereld beroemd om zijn glas de ‘stange’.

Herman Den Blijker wilde in zijn restaurant Las Palmas een verfrissend alternatief, een echt aperitif in afwachting van het culinaire avontuur.

Proefnotitie:
Fris licht fruitig moutig bier met een subtiele hop finish.

Grutte Pier Blond (4,5%)

De grootste held uit de Friese geschiedenis is zonder enige twijfel Pier Gerlofs Donia, beter bekend als Grutte Pier (Grote Pier). Deze beroemde boer uit Kimswerd maakte zich begin zestiende eeuw hard voor een onafhankelijk Friesland.

Het kleine broertje van de Tripel. Fris, doordrinkbaar met lichte sinaasappel aroma’s en een heel licht bittertje.

Stijl:
Blond

Barry Weizen (5,2%)

Share our pleasure in Craft Beer. “We’re on a mission from God”. In ons geval Ninkasi, de godin van het bierbrouwen. Wij brengen de blijde bierboodschap. In een fles welteverstaan. Het is onze taak de speciaalbiercultuur te promoten, (lokale) micro brouwerijen onder de aandacht te brengen en mensen kennis te laten maken met mooie smaakvolle bieren.
                                                                    
De Barry Weizen is een zachte, fruitige, Duitse stijl weizen met mooie hoparoma’s van Saphir en Mandarina Bavaria hoppen

vandeStreek (7%)

Wij brouwen omdat wij daar lol in hebben. Het mooiste wat er is: smaak creëren zonder concessies te doen. Ramverse IPA’s, knalvolle stouts, romige tripels – onze bieren zijn modern, vol van smaak en uitdagend. Altijd van topkwaliteit, want voor minder doen we het niet. We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken.
Koper

Koperkleurige Saison met kruidige smaak. Hints van karamel, zoet fruit en peper.

Viergang bier Herrie
Viergang bier Gritte pier bierproeverij
Viergang bier Barry Weizen speciale bieren
Viergang bier Koper

‘Alcohol nuttig je gezellig met maten in De Viergang en met mate. En onder de 18, natuurlijk niet.’