MENU

De Viergang - sport & ontspanning

Zwanger en Fit

Zwanger? Gefeliciteerd!

De viergang wil je graag laten zien dat je ook sportief zwanger kunt zijn. De zwanger en fit lessen worden verzorgd door Nadine Bauman & Jaqueline van der Voort. De instructeurs begeleiden je tijdens de lessen zodat je precies weet welke spieren, zoals je buikspieren, je wel en niet mag trainen. Heerlijk om op zo'n manier gerust te sporten en toch fit te blijven in je zwangerschap. Wist je bijvoorbeeld dat je tijdens je zwangerschap geen binnenkant benen mag trainen? Daarnaast is het ook erg leuk om met de andere zwangere dames in contact te komen. Daar is deze les echt op gebaseerd; Sport & ontspanning. Kom snel voor een GRATIS proefles, je mag je van te voren telefonisch op geven (o15-3615444) of 10 minuten van te voren melden bij de balie van de fitness. Je kan elk gewenste week in stromen.
Wat is ons doel van de zwanger & fit lessen?

- Gecontroleerd sporten tijdens de zwangerschap.

- Contact met andere zwangere dames.

- Bewijzen dat je sportief kunt blijven tijdens je zwangerschap.

- Fit de bevalling in gaan.

- Ademhalingstechniek voor tijdens de weeen.

De voordelen van sporten tijdens je zwangerschap op een rijtje:

- Blijven bewegen en gezonde voeding zullen je helpen om een gezonde gewichtstoename te realiseren. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat opgeslagen vet gebruikt wordt als energiebron.

- Door te sporten tijdens de zwangerschap wordt de kans op zwangerschapsuiker sterk verminderd.

- Door te sporten tijdens de zwangerschap vermindert de kans op opgezwollen handen en voeten.

- Blijven bewegen helpt je om goed voorbereid de bevalling in te gaan.

- Door te sporten tijdens de zwangerschap verbeterd de bloedcirculatie. Dit heeft positieve gevolgen voor de placenta en de baby.

- Als het lukt om te blijven sporten en gezond te eten, zal je herstel na je bevalling een stuk soepeler verlopen.


Om dit sportmoment met jullie zo compleet mogelijk te maken is er ook een infoavond, die in de Viergang door MeM verloskundige praktijk gegeven wordt. De infoavond wordt eens in de 6 weken gegeven. Op de website van Mem kun je zien wanneer de informatie avonden zijn. (www.memverloskundigen.nl)Nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer een gratis proefles volgen.

 

Tijden

Dinsdag 20:00 - 20:55  fitness